Passzívház 

A passzívház elnevezés abból ered, hogy a lakótér kívánt hőmérsékleti értékét elsődlegesen nem aktív fűtési rendszerrel érjük el: a belső levegő frissen tartásához szükséges légtömeg fűtésével, vagy hűtésével elérhető a megfelelő hatás, melyet többek között a világítással, a bent tartózkodó emberek hőtermelésével és persze napsugárzással érhető el.

Másik fontos elem a hőveszteség minimalizálása: ez a megfelelő épületszerkezeti elemek kiválasztásával, és szakszerű kivitelezéssel elérhető.

Kiemelt része a rendszernek, hogy a homlokzati nyílászárók megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkezzenek, és megbízhatóan tudják prezentálni a kívánt értékeket.

Aktívház 

Ez az épülettípus elsősorban abban tér el a passzívháztól, hogy nem az a legfontosabb szempont, hogy kisebb legyen a hőszükséglet, hanem, hogy a rendszert különböző aktív elemekkel kiegészítve (pl.: napelem, napkollektor stb.), a megújuló energiát használva kitermelje a saját működtetéshez szükséges energiamennyiséget, valamint képes legyen plusz energiát termelni a rendszerbe.

Az építés során az elv ugyanaz: megfelelő épületszerkezeti elemek kiválasztása, és szakszerű kivitelezés. 

A Kömmerling és a Trocal profilok ötvözéséből, fejlesztéséből, újításából készült KBE törzsmárkával dolgozunk. Az új igények megfelelőségét biztosító KBE 88-as, többnyire újrahasznosított műanyagból készült profillal minden ezekhez szükséges értéket megbízhatóan tud produkálni az általunk gyártott nyílászáró.
KBE 88   

Technológiai tulajdonságok:

  • Középső tömítésrendszer 88 mm-es beépítési mélységgel, modern kivitelben

  • Passzív ház alkalmasság, az ift WA-15/2 iránymutatásban meghatározottak szerint: Uf érték = 0,95 W/(m²K)

  • Uf-érték = 0,93 W/(m²K)

  • Uw-érték 0,72 W/(m²K) –ig

  • Üvegezés akár 58 mm-ig is lehetséges

  • Betörésvédelem RC2 ellenállási osztályig

  • Hangszigetelés értéke: 47 dB

_KBE-88-Standard_fehér.png
_KBE-88-Rustic-Cherry.png
_KBE-88-Schiefergrau-glatt.png

WP-Standard

WP-Rustic Cherry

WP-Slate grey smooth